Gå til hovedinnhold

Brukermanual - Grupper

Lær hvordan grupper kobler brukere til steder, og hvordan du finner og administrerer grupper i Infobric Equipment på nettet og i appen.

Skrevet av Thim Smedbrant

Vanlige bruksområder

  • Samle brukere som skal ha tilgang til de samme stedene.

  • Administrer tilgang til steder for flere brukere på ett sted.

  • Organiser brukere etter for eksempel region, avdeling eller arbeidsgruppe.

  • Oppdater tilgangen ved å legge til eller fjerne brukere og steder i gruppen.


Forutsetninger

  • Du bruker Infobric Equipment på nettet eller i appen.

  • Du er Admin. Det kreves for de beskrevne handlingene for grupper både i appen og på nettet.


Kom i gang

På nettet

  1. Logg inn i Infobric Equipment på nettet.

  2. Gå til Admin → Brukere → Grupper.

  3. Siden som åpnes, heter Gruppe. Her kan du søke etter en eksisterende gruppe eller velge Opprett gruppe.

  4. Åpne en gruppe for å se fanene Innstillinger, Brukere og Lokasjoner.

I appen

  1. Åpne Equipment-appen.

  2. Trykk på Meny nederst til høyre.

  3. Trykk på Lag.

  4. Hvis du vil opprette en ny gruppe, trykker du på plusstegnet nederst til høyre.

  5. Åpne en eksisterende gruppe for å se fanene Medlemmer og Steder.


Dette kan du gjøre i Grupper

En gruppe kobler brukere til steder. Brukerne får tilgang til stedene som er koblet til gruppen. En gruppe uten tilkoblede steder gir derfor ikke brukerne tilgang til noen steder.

På nettet

Finn og åpne grupper. På siden Gruppe kan du søke i Søk etter gruppe ... og åpne en gruppe fra listen. Listen viser gruppens navn og brukere.

Opprett grupper. Velg Opprett gruppe for å opprette en ny gruppe. Angi et navn og velg brukere hvis du vil legge dem til med en gang. Du kan også opprette gruppen uten brukere og legge dem til senere. Steder kobles til etter at gruppen er opprettet, fra fanen Lokasjoner.

Administrer brukere. På fanen Brukere ser du hvilke brukere som er med i gruppen. Velg Legg til medlem for å velge en eksisterende bruker, eller Opprett bedriftsbrukere for å opprette en ny bruker. Når du fjerner en bruker, mister brukeren tilgangen til gruppens steder via gruppen.

Administrer steder. På fanen Lokasjoner ser du hvilke steder som er koblet til gruppen. Velg Legg til plassering for å koble til et sted. Hvis gruppen ikke har noen tilkoblede steder, får brukerne ingen tilgang til steder gjennom gruppen.

Rediger eller slett gruppen. På fanen Innstillinger kan du velge Rediger for å endre gruppens navn eller Slett for å slette gruppen.

I appen

Opprett grupper. Gå til Meny → Lag og trykk på plusstegnet nederst til høyre for å opprette en ny gruppe.

Åpne en gruppe. Under Lag ser du gruppelisten. Trykk på en gruppe for å åpne den.

Vis medlemmer og steder. En åpen gruppe har fanene Medlemmer og Steder.

Legg til brukere eller steder. Bruk plusstegnet nederst til høyre fra fanen Medlemmer eller Steder.

Fjern et medlem. Trykk og hold på medlemmet, og velg Slett medlem. Når en bruker fjernes, mister brukeren tilgangen til gruppens steder via gruppen.

Fjern et sted. Trykk og hold på stedet, og velg Slett medlem.

Slett gruppen. Trykk og hold på gruppen i gruppelisten, og trykk på Fjern.

For å slette en gruppe må du først fjerne gruppens brukere og tilknyttede steder. Sletting av gruppen er permanent. Brukerne og stedene finnes fortsatt i Equipment.


Tips!

  • Gi gruppene tydelige navn, for eksempel etter region, avdeling eller arbeidsgruppe.

  • Opprett grupper ut fra hvilke brukere som skal ha tilgang til de samme stedene.

  • Kontroller fanen Lokasjoner på nettet eller Steder i appen hvis brukerne i en gruppe mangler tilgang til steder.

  • Du kan legge til og fjerne brukere og steder senere.

  • På nettet bruker navigasjonen Grupper, mens siden og enkelte knapper bruker Gruppe, for eksempel Opprett gruppe.

  • I appen heter menyvalget Lag.

Svarte dette på spørsmålet?